Papriková omáčka se smetanou
Suroviny
- 250 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 93.3 mg
 - Vláknina 1339.5 mg
 - Vitamín A 1339.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme asi 20 minut.
 - 
                                2
Nakonec do omáčky vmícháme rajčatopvý protlak a jen prohřejeme.
 - 
                                3
Omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a podle chuti osolíme.