Papriková omáčka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 93.3 mg
  • Vláknina 1339.5 mg
  • Vitamín A 1339.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Nakonec do omáčky vmícháme rajčatopvý protlak a jen prohřejeme.

  • 3

    Omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu