Vepřový bůček nadívaný prejtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 600 g Vepřový bok
  • 400 g Prejt
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1258 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 5875 mg
  • Vitamín A 5875 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vykostěného bůčku prořízneme kapsu, kterou naplníme prejtem. Kapsu zavřeme párátky. Můžeme použít jelítkový nebo jaternicový prejt, připadně použijeme oba smíchané dohromady.

  • 2

    V pekáčku na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček, posypeme solí, pepřem, kmínem, podlijeme vývarem a pečeme 40 minut.

  • 3

    Upečený bůček vyjmeme z pekáčku. Zbylou šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, přidáme prolisovaný česnek, lžíci hořčice a mletou papriku, podlijeme vývarem a povaříme 20 minut.

  • 4

    K nadívanému bůčku podáváme vařené brambory.

Komentáře k receptu