Vepřový bůček nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Vejce slepičí
  • 150 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 g Kmín celý
  • 1000 g Vepřový bok
  • 1 g Muškátový květ
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 214.6 mg
  • Vláknina 313.9 mg
  • Vitamín A 313.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.

  • 2

    Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.

  • 4

    Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.

  • 5

    Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

  • 6

    Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu