Vepřový bůček nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Telecí hruď
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Muškátový květ
  • 1 kg Vepřový bok
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 48542 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 210.2 mg
  • Draslík 370.2 mg
  • Vláknina 916.9 mg
  • Vitamín A 916.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.

  • 2

    Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Nádivka :

  • 4

    Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.

Komentáře k receptu