Rybí bylinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 250 g Pstruh uzený
  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Smetana sladká 12%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 411.7 mg
  • Vláknina 2942.5 mg
  • Vitamín A 2942.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruha vykostíme a natrháme na kousky. Bylinky jemně nasekáme. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka i s natí.

  • 2

    Cibulku na středním ohni chvíli vaříme v másle. Přimícháme větší část bylinek a necháme je povadnout. Přimícháme rybu, ochutíme solí a citronovou šťávou, přilijeme smetanu a zahřejeme. Podáváme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme zbývajícími bylinkami.

Komentáře k receptu