Hovězí maso po sečuansku se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Smrže sušené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 507.9 mg
  • Vláknina 17005 mg
  • Vitamín A 17005 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na tenké plátky. V míse si vyšleháme bílek, přimícháme Maizenu (kukuřičný škrob), směs promícháme s plátky masa a necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    Sušené smrže namočíme do studené vody. Když nabobtnají, pokrájíme je na nudličky.

  • 3

    Všechnu potřebnou zeleninu předem očistíme a omyjeme. Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme jej a necháme 30 minut "vypotit", pak ho promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Cibuli pokrájíme na kolečka, papriky bez semen nakrájíme na proužky, česnek, chilli papričky a zázvor posekáme nadrobno. Pórek několikrát překrojíme a pak nakrájíme na tenké nudličky.

  • 4

    V misce smícháme sójovou omáčku s cukrem, Balsamico octem a portským vínem. Omáčku odložíme.

  • 5

    Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přendáme z pánve na mísu a uchováme teplé. Do prázdné pánve přilijeme olej, rozpálíme ho a pak na něm smažíme nejdříve houby, poté přidáme zeleninu a za stálého míchání vše smažíme dozlatova. Dále přidáme maso. Směs promícháme, zalijeme omáčkou, znovu promícháme, ochutíme solí a krátce prohřejeme.

  • 6

    Hovězí maso se zeleninou podáváme k dušené rýži.

Komentáře k receptu