Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 30 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 20 g Kedlubna
  • 30 g Mrkev kořen
  • 200 g Skopová plec
  • 30 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Masox
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 822.8 mg
  • Vláknina 11500.5 mg
  • Vitamín A 11500.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.

  • 2

    Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.

Komentáře k receptu