Guláš ze skopového masa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 91.4 mg
- Draslík 399.7 mg
- Vláknina 2846.6 mg
- Vitamín A 2846.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. 
- 
                                3Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso. 
- 
                                4Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme. 
- 
                                5Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                6Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        