Vepřové na medu
Suroviny
- 100 g Cibule perlová
 - 200 g Chutney mangové
 - 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 550 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 dl Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
 - 6 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1072 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 97.6 mg
 - Draslík 464.5 mg
 - Vláknina 2555 mg
 - Vitamín A 2555 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.
 - 
                                3
Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
 - 
                                4
V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.
 - 
                                5
Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.