Červené fazole s rýží
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 978 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 43 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 1191.8 mg
- Vláknina 30463.8 mg
- Vitamín A 30463.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem. 
- 
                                2Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. 
- 
                                3Fazole vaříme 90 minut. 
- 
                                4Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou. 
- 
                                5Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit. 
- 
                                6K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        