Červené fazole na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 600 g Fazole červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Cibule perlová
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Víno červené
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 1628 mg
  • Vláknina 30780.8 mg
  • Vitamín A 30780.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin.

  • 2

    V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu.

Komentáře k receptu