Rýžový salát z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 1500 g Tuňák obecný
  • 120 g Paprika červená
  • 150 g Ančovičky konzervované
  • 150 ml Citronová šťáva
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 315.1 mg
  • Draslík 613.2 mg
  • Vláknina 2911.7 mg
  • Vitamín A 2911.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pokrájíme na menší kousky, zalijeme citrónovou šťávou, necháme v chladu odležet 4 hodiny. Během marinování maso občas promícháme.

  • 2

    Rýži uvaříme, poté propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.

  • 3

    Ančovičky pokrájíme na menší kousky, smícháme s rýží.

  • 4

    Papriky zbavíme jadřinců a slupek, pokrájíme na menší kostičky. Také vmícháme do rýže.

  • 5

    Hotový salát podáváme zdobený pokrájenými, natvrdo uvařenými vejci a kousky tuňáka.

Komentáře k receptu