Omeleta jablková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr skořicový
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 227.7 mg
  • Vláknina 6050 mg
  • Vitamín A 6050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta.

  • 4

    Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách.

  • 5

    Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu