Grilovaná prsíčka na pivu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Melasa
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 782.1 mg
  • Vláknina 45.8 mg
  • Vitamín A 45.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech uvedených surovin připravíme marinádu a vložíme do ní maso (česnek prolisujeme). Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne.

  • 2

    Poté maso na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Podáváme s grilovanou zeleninou.

Komentáře k receptu