Biftek s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 258.5 mg
  • Draslík 578.6 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno silnější plátek. Mírně jej naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku.

  • 2

    V tvořítku vytřeném trochou tuku připravíme sázené vejce.

  • 3

    Opečený biftek vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, rozpustíme je, v rozpuštěném másle biftek obrátíme, položíme na něj sázené vejce a podlijeme zbylým výpekem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu