Jablíčka v pivním županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Džus jablečný
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 371.9 mg
  • Vláknina 10060.8 mg
  • Vitamín A 10060.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kroužky. Poté je necháme macerovat v misce s cukrem a calvadosem.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, droždím, pivem, jablečnou šťávou a olejem a vypracujeme hladké těstíčko. Necháme je asi 4 hodiny odstát.

  • 3

    Vmícháme ušlehaný sníh a kroužky jablek postupně v těstíčku namáčíme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a namočená jablka smažíme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu