Koktejlová jablíčka v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Skořice celá
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Hřebíček
  • 0.3 ks Badyán
  • 16 ks Koktejlová jablíčka nakládaná
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.1 mg
  • Vláknina 3211.3 mg
  • Vitamín A 3211.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malá koktejlová "baby jablíčka" omyjeme a osušíme. Stopky jim necháme. Do rendlíku si nalijeme 2 dl bílého kvalitního vína, přidáme 1 hřebíček, malý kousek celé skořice (0,5 lžičky), 0,3 badyánu a jablíčka ve víně povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, nahusto je posypeme třtinovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zkaramelizují. Zkaramelizovaná jablíčka podáváme jako předkrm, přílohu nebo samostatně jako zákusek.

Komentáře k receptu