Skopové maso na majoránce s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Skopové maso přední
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Celer - nať
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Saturejka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 712.3 mg
  • Vláknina 4261.5 mg
  • Vitamín A 4261.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme.

  • 2

    Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu