Skopové maso na majoránce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1000 g Skopové maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 810.6 mg
  • Vláknina 2642.6 mg
  • Vitamín A 2642.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a osolíme.

  • 2

    Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme maso, podlijeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.

  • 3

    V kastrole připravíme světlou jíšku z nasucho opražené mouky a másla, zředíme ji šťávou z masa na hustší omáčku, přidáme utřený česnek, papriku, majoránku a nakonec měkké maso. Vše ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu