Hovězí maso dušené na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 133.7 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 614.2 mg
  • Vitamín A 614.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme opepříme.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podlijeme a přikryté dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu zahustíme kyselou smetanou smíchanou s 1 lžící mouky a za stálého míchání povaříme.

Komentáře k receptu