Čekankový salát s mrkví a hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 400 g Mrkev kořen
  • 3 g Sůl
  • 30 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř bílý
  • 20 ml Med včelí
  • 80 ml Olej sezamový
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Čekanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 250 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 13308 mg
  • Vitamín A 13308 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku očistíme, odkrojíme košťál a zbytek nakrájíme na slabší kolečka, pokapeme citronem proti zhnědnutí. Oloupeme mrkev a nastrouháme na jemno, přidáme do mísy k nakrájené čekance. Zázvor oloupeme a do mísy nastrouháme najemno. Přidáme nasekanou čerstvou mátu, pomerančovou šťávu, trochu medu, sůl, pepř a přikapeme sezamový olej. Důkladně vymícháme, aby se ingredience propojily. Do mísy s čekankou a mrkví přisypeme hrozinky a promícháme. Zázvorový dresink nalijeme na salát až těsně před servírováním.

Komentáře k receptu