Čekankový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Máta
  • 1 kg Čekanka
  • 2 polévková lžíce Džus jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 347 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 633.5 mg
  • Vláknina 27225.2 mg
  • Vitamín A 27225.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme zázvor, podusíme na oleji a okořeníme.

  • 2

    Mrkve nakrájíme na plátky, čekanku rozdělíme na čtvrtiny.

  • 3

    Pomeranč rozdělíme na dílky.

  • 4

    Smícháme jablečnou a pomerančovou šťávu a směs povaříme na pánvi.

  • 5

    Přidáme čekanku, mrkev a pomeranč a podusíme.

  • 6

    Zalijeme sójovou omáčkou, ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu