Domácí chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 balení Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 5707.2 mg
  • Vitamín A 5707.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, sůl, kmín a droždí. Přilijeme vodu s octem, vše promícháme.

  • 2

    Zaděláme chlebové těsto a necháme hodinu kynout.

  • 3

    Dáme ho do vymazané a vysypané formy nebo vytvarujeme bochník na plech. Pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Po upečení potřeme chléb na povrchu vodou se solí.

Komentáře k receptu