Haše ze skopového masa s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 40 g Strouhanka
  • 400 g Skopová plec
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 789.8 mg
  • Vláknina 20813.2 mg
  • Vitamín A 20813.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilek očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky lilků a lehce orestujeme. Poté plátky vyskládáme na dno pekáčku. Na pánev přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a chvilku podusíme. Stáhneme z ohně, do masa vmícháme dušenou rýži, rajčatovou omáčku, dobře promícháme a vložíme do pekáčku na lilky. Posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, zakapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 50 minut.

  • 3

    Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu