Haše ze skopového masa s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 900 g Skopová plec
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 578 mg
  • Vláknina 7627.1 mg
  • Vitamín A 7627.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a česnek. Směs vložíme do pekáčku na brambory, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 75 minut.

  • 4

    Porce haše na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Komentáře k receptu