Zvěřinový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 100 g Srnčí maso
  • 10 g Slanina vepřová
  • 100 g Zaječí maso
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 75.2 mg
  • Draslík 1155.4 mg
  • Vláknina 7355 mg
  • Vitamín A 7355 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí a zaječí maso pokrájíme na kostky. Na drobno nakrájíme slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na střední kostky, česnek utřeme, petrželovou nať drobně posekáme.

  • 2

    Slaninu s cibulí restujeme v hlubokém rendlíku, dokud cibule nezezlátne. Poté vsypeme papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a po chvilce vmícháme maso, všechno zbylé koření, sůl, orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme, je-li třeba i podlijeme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou, chvilku restujeme a poté vmícháme vývar, řádně rozmícháme a dusíme pod poklicí do měkka. Před dokončením vsypeme houby, česnek, majoránku a petrželovou nať.

  • 3

    Ihned podáváme s chlebem, případně knedlíkem. Zdobíme pár snítkami petržele.

Komentáře k receptu