Zvěřinový guláš s becherovkou
Suroviny
- 400 g Kančí kýta
- 400 g Jelení kýta
- 200 g Vepřový bok uzený
- 900 g Cibule
- 150 g Sádlo škvařené
- 50 g Olej slunečnicový
- 25 g Paprika mletá sladká
- 15 g Feferony
- 300 g Paprika červená
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Kečup ostrý
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 4 g Majoránka
- 3 g Kmín drcený
- 120 g Křen
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60 ml Becherovka
- 200 ml Víno červené
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1475 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 1022.3 mg
- Vláknina 12964 mg
- Vitamín A 12964 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.
-
3
Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.