Zvěřinový guláš s becherovkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kančí kýta
  • 400 g Jelení kýta
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 900 g Cibule
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 25 g Paprika mletá sladká
  • 15 g Feferony
  • 300 g Paprika červená
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Kečup ostrý
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 3 g Kmín drcený
  • 120 g Křen
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Becherovka
  • 200 ml Víno červené
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 1022.3 mg
  • Vláknina 12964 mg
  • Vitamín A 12964 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.

  • 3

    Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.

Komentáře k receptu