Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Jelení maso
  • 450 g Srnčí maso
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 200 g Cibule
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 150 g Celer bulvový
  • 800 g Hovězí vývar základní
  • 25 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Jalovec
  • 3 g Nové koření mleté
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kečup ostrý
  • 200 g Paprika sterilovaná
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 300 g Chléb konzumní
  • 300 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1662 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 925.6 mg
  • Vláknina 6382.7 mg
  • Vitamín A 6382.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu