Chřest v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 309.1 mg
  • Vláknina 8282.5 mg
  • Vitamín A 8282.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.

  • 2

    Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Pokrm ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu