Chřest zapečený v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Strouhanka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 312.2 mg
  • Vláknina 6739.4 mg
  • Vitamín A 6739.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.

  • 2

    Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.

  • 3

    Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.

  • 5

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu