Salát z květáku a kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ředkvička
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 976.2 mg
  • Vláknina 13882.4 mg
  • Vitamín A 13882.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ve vodě vaříme květák, a to přibližně 5 minut. Poté květák nakrájíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím na hrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu a ředkvičky.

  • 3

    Vychladlý květák smícháme s nastrouhanou zeleninou.

  • 4

    V míse smícháme olej, cukr, citrónovou šťávu, sůl, pepř, petržel a pažitku.

  • 5

    Směs nalijeme na připravenou zeleninu, promícháme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu