Salát z rýže a květáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majolka
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 ks Květák
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 786 mg
  • Vláknina 12800 mg
  • Vitamín A 12800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a na 15 minut ji vložíme do salátové mísy s několika lžícemi oleje.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, vložíme do rýže a přidáme sardelovou pastu.

  • 3

    Hotový salát pokryjeme majolkou.

Komentáře k receptu