Zeleninová polévka s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže jasmínová
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 2045 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1076.8 mg
 - Vláknina 23035.8 mg
 - Vitamín A 23035.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.5 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Podáváme posypané sekaným koprem.