Zeleninová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže jasmínová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2045 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1076.8 mg
  • Vláknina 23035.8 mg
  • Vitamín A 23035.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme.

  • 3

    Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme posypané sekaným koprem.

Komentáře k receptu