Polévka zeleninová s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 185 g
 - Sodík 1128 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 452.3 mg
 - Vláknina 26422.8 mg
 - Vitamín A 26422.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jarní cibulky pokrájíme. Ze světlé spodní cibulovité části nakrájíme tenké proužky, zelenou nať naporcujeme na kroužky o tloušťce cca 3 milimetry. Škrabkou oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na cca 2 milimetry tlusté proužky. Zelený chřest omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky dlouhé cca 1,5 - 2 centimetry. Také cukrové lusky opláchneme proudem vody a nakrájíme na kousky stejné velikosti.
 - 
                                2
Připravíme wok, do něhož vlijeme dvě polévkové lžíce oleje a rozehřejeme. Vsypeme veškerou pokrájenou zeleninu kromě kroužků z nati jarní cibulky. Za stálého míchání opékáme cca 4 minuty. Poté osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do woku vlijeme zeleninový vývar a přisypeme den předem uvařenou celozrnnou rýži. Jakmile polévku přivedeme k varu, odstavíme ji a podáváme. Navrch posypeme kroužky z cibulové nati.