Srnčí maso se žampiony na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Jogurt bílý
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Olej rostlinný
  • 200 g Srnčí maso
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 58.2 mg
  • Draslík 1118.7 mg
  • Vláknina 2002.5 mg
  • Vitamín A 2002.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.

  • 2

    V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.

  • 3

    Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu