Citrónová pěna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 138.7 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi. 
- 
                                2Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru. 
- 
                                3Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody. 
- 
                                4K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém. 
- 
                                5Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. 
- 
                                6Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh. 
- 
                                7Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit. 
- 
                                8Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        