Citrónová pěna s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Mandle
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Tyčinky amarantové se sezamem
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 444.1 mg
  • Vláknina 12144.5 mg
  • Vitamín A 12144.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.3 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.

  • 2

    Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.

  • 3

    Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.

Komentáře k receptu