Vařená vejce Bacchus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1274 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1451 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 545.7 mg
 - Draslík 473 mg
 - Vláknina 914.8 mg
 - Vitamín A 914.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku pokrájíme, přendáme do hrnce a zalijeme polovinou vína. Necháme vařit do odpaření vína.
 - 
                                2
Poté zalijeme druhou polovinou vína a citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou a necháme odpařovat.
 - 
                                3
Chleba osmažíme na rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a necháme uvařit ve vroucím vývaru.
 - 
                                5
Uvařené namočíme do studené vody a necháme okapat na čistém, složeném plátně.
 - 
                                6
Hrozny povaříme ve vroucím vývaru.
 - 
                                7
Servírovací talíř polijeme omáčkou, na ní položíme plátky chleba, na ně vejce. Vše dozdobíme hrozny.