Vařená vejce s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 601.8 mg
  • Vláknina 7205 mg
  • Vitamín A 7205 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na poloviny.

  • 3

    Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme nasekanou petrželku a nalijeme na brambory a vejce.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu