Hanácká roštěná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Česnek
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 200 g Křen
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1413 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 485.5 mg
  • Vláknina 2223 mg
  • Vitamín A 2223 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.

  • 2

    V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.

  • 3

    Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.

  • 4

    Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.

Komentáře k receptu