Kuřecí řezanka s armaňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Petržel - nať
  • 3 g Estragon
  • 10 g Sůl
  • 400 g Brambory pečené
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1367 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1486.8 mg
  • Vláknina 18086 mg
  • Vitamín A 18086 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno, petrželku a estragon posekáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotku s masem. Osmažíme a jakmile pustí maso šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme žampiony, podlijeme vínem a přilijeme armaňak. Podusíme a necháme tekutinu z poloviny vyvařit. Přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami, dusíme ještě pár minut a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s malými opečenými bramborami.

Komentáře k receptu