Kuřecí řezanka na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory pečené
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1653 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 1424.6 mg
  • Vláknina 18475.5 mg
  • Vitamín A 18475.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.

  • 3

    Ideální přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře k receptu