Hrachová polévka po bavorsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 150 g Hrách loupaný
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Párky jemné
  • 300 g Vepřové koleno uzené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 7 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 363.6 mg
  • Vláknina 13445.2 mg
  • Vitamín A 13445.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme do studené vody přes noc.

  • 2

    Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory nakrájené na kostky a koření.

  • 3

    Vaříme do změknutí hrachu, pak koleno vyjmeme a dovaříme zvlášť. Uvařené maso obereme do polévky, přidáme párky a provaříme.

Komentáře k receptu