Zeleninové pikantní tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Houby čerstvé
  • 230 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 230 g Sýr sójový - Tofu
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1048 mg
  • Vláknina 13210 mg
  • Vitamín A 13210 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji ve woku orestujeme dozlatova tofu a odložíme stranou.

  • 2

    Na oleji orestujeme na drobno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku do měkka. přidáme nasekaný celer, houby, papriku a rozpůlené kukuřičky a pečeme 5 minut do měkka. Vmícháme kari pastu, mléko a přivedeme k varu. Na závěr přidáme špenát, sojovou omáčku a cukr a vaříme, dokud špenát neuvadne.

Komentáře k receptu