Pikantní zeleninové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1981.2 mg
  • Vláknina 16433.3 mg
  • Vitamín A 16433.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s trochou oleje, octa, nasekanými bylinkami a kořením.

  • 2

    Zeleninu očistíme, cukety a lilek nakrájíme na kolečka, žampiony, zbylé stroužky česneku a rajčátka necháme vcelku.

  • 3

    Všechnu zeleninu střídavě napichujeme na jehly pomaštěné olejem. Špízy potřeme marinádou, položíme na gril a za občasného otáčení grilujeme 10-15 minut. Průběžně potíráme marinádou.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu