Telecí na pórku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 43 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 161.5 mg
- Draslík 1120.7 mg
- Vláknina 11904.5 mg
- Vitamín A 11904.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                2Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme. 
- 
                                3Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla. 
- 
                                4Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření. 
- 
                                5Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut. 
- 
                                620 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        