Telecí hrudí nadívané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Telecí hruď
  • 300 g Žemle tuková
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 g Muškátový květ
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1290 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 176.1 mg
  • Draslík 454.7 mg
  • Vláknina 177.4 mg
  • Vitamín A 177.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem.

  • 2

    Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.

  • 5

    1/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme.

Komentáře k receptu