Červené kari z tofu a zelených fazolek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 170 g Sýr Tofu - uzený
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 ks Koriandr celý
  • 4 ks Kafirové listy
  • 3.5 šálek Žampiony čerstvé
  • 2.5 hrnek Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 1683.7 mg
  • Vláknina 8896.3 mg
  • Vitamín A 8896.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 197.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.

  • 2

    Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.

  • 3

    Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.

  • 4

    Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu