Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Kuřecí čtvrtky
  • 20 g Kedlubna
  • 20 g Fazole bílé sterilované
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Mrkev kořen
  • 30 g Květák
  • 20 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109.4 mg
  • Vláknina 7522 mg
  • Vitamín A 7522 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, květák a kedlubnu očistíme a pokrájíme.

  • 2

    Kuřecí čtvrtky, mírně posolené, orestujeme na plotně v pekáči na oleji, poté přilijeme vodu a v předehřáté troubě pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a dopečeme. V závěru pečení přidáme okapaný hrášek a fazole.

  • 3

    Jako přílohu volíme chléb nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu