Husa pečená na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 80 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 800 g Brambory vařené
  • 1600 g Husa mražená
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 466.2 mg
  • Vláknina 4917.5 mg
  • Vitamín A 4917.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme.

  • 3

    Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme.

Komentáře k receptu